13.3.2013

Vähähiilihydraattinen pitsa

Löysin jokin aika sitten netistä reseptin vähähiilihydraatittomaan pitsaan ja päätinpä tänään kokeilla moista. Aluksi kyllä vähän heräsi kysymys lopputuloksesta, koska pitsan valmistukseen käytetään rahkaa. Enpäs ollu tuollaisesta ennen kuullutkaan, mutta nykyisenä terveysintoilijana munhan oli pakko kokeilla! Ja onneks kokeilin! Eroa tavalliseen pitsaan tuskin huomasi ja maku oli todella hyvä. Ainoa ero verrattuna tavalliseen oli pohjan ilmavampi koostumus.


Näillä määrillä tulee noin puolen pellin kokoinen pitsa:

250g rahkaa
1 muna
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset keskenään ja taputtele leivinpaperille (koostumus aika mömmömäistä). Paita pohjaa 200 asteessa noin 15min. Ota pohja uunista ja lisää täytteet. Laita takaisin uuniin vielä noin 10-15min.

Itse käytin täytteinä valmista tomaattimurskaa (jossa oli mukana myös basilika-aromi), jauhelihaa, pinaattia, sipulia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustoa. Herkullista!


By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.