23.3.2013

Kaura-rosmariinileipä

Kerrankin oon saanut nauttia lauantaista, kun ei oo mitään erityistä ohjelmaa tiedossa eikä töitä eli saan nauttia täysillä vapaapäivästä! Päätinpäs sitten pukea essun päälle ja valmistaa pitkästä aikaa leipää. Itsetehty leipähän on parasta, mitä vaan voi olla! Kaikista parastahan tässä oli se, että oon pitkään halunnu tehdä leipää ihan sellaisessa oikeassa leipävuoassa ja yhtenä päivänä ihan sattumalta löysin meidän kaapista sellaisen! Testasinpas tänään sitä sitten ensimmäistä kertaa ja tulihan sillä ihan kivan muotoinen leipä.


 Kaura-rosmariinileipä
2,4dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1,3tl leivinjauhetta
0,7tl suolaa
1,3rkl hunajaa
1,3rkl oliiviöljyä (tavallinen käy myös)
2dl mantelimaitoa (käy myös soijamaito, maito tai vesi)
2rkl jauhettua rosmariinia

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Tehosekoita kaurahiutaleet. Lisää joukkoon loput kuiat aineet. Sekoita märät aineet keskenään ja lisää kuiviin. Voitele ja korppujauhota leipävuoka ja asettele leipätaikina siihen. Paista n. 20min.


By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.