31.3.2013

Suklaafondantit

Tänään oon vaihteeks saanu hyödyntää mun kokkaustaitoja: ollaan serkun kanssa valmistettu päivällinen ja jälkiruoka ja oon saanu toimia opettajana. Huomasin erityisesti yhden positiivisen asian tässä mentorina olemisessa: valmistettavia ruokia tulee maisteltua paljon vähemmän. Tämähän on siis aivan tosi hyvä asia, koska erityisesti jälkiruokien kohdalla itsellä on tapana tarkistaa maku koko ajan ja kulhokin tulee nuoltua erityisen tarkasti. 


Ohje on otettu "Mmmm... Suklaa"-kirjasta. Oon tehnyt kyseisellä ohjeella jo monta kertaa ja se kyllä takaa joka kerta maittavan makunautinnon!

Suklaafondantit (10 muffinssivuoan vuokaa)
200g voita, lisäksi voiteluun
1,25dl sokeria
100g fazerin sinistä
2 munaa
5 tippaa vanilja-aromia
2rkl vehnäjauhoja
Tarjoiluun tomusokeria ja esim. vaniljajäätelöä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele 10 muffinssivuoan syvennystä. Sulata voi ja pilkottu suklaa vesihauteessa. Hämmennä tasaiseksi. Pane munat, vanilja-aromi, sokeri ja jauhot kulhoon ja vatkaa sekaisin. Hämmennä joukkoon voi-suklaaseos. Kaada taikina muffinssivuoan vuokiin. Paista esilämmitetyssä uunissa 12-15min tai kunnes paistokset kohoavat ja ovay pinnalta kiinteitä mutta sisältä vielä pehmeitä. Anna seistä 1 min ajan. Laita fondantit lautasille, hunnuta tomusokerilla ja tarjoa esim. vaniljajäätelön kanssa.


By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.