17.3.2013

Iloa arkeen panostamalla ruoan esillepanoon

Kaikki ovat varmasti huomanneet ravintolassa käydessään, kuinka houkuttelevan näköisiksi ruoka-annokset on tehty. Ruokaa ei olla vain ladottu lautaselle, vaan jokaisen aineksen paikka on tarkoin suunniteltu ja toteutus pyritään tekemään huolellisesti. Tällä tavoin pyritään saamaan asiakkaalle vesi kielelle. Tykkään ainakin itse käydä ravintolassa syömässä mm. juuri tämän takia: on kiva syödä sellaista annosta, johon on nähty vaivaa. Herkkujen ystävänä parasta on tilata jälkiruoka, joka on kauniilla lautasella herkullisen näköisenä.


Oon alkanut sitten miettimään, miksei tätä soveltaisi itse arjessa. Miksi ne ruuat pitää aina vain latoa lautaselle, jonkinlaiseksi keoksi. Ateriaahan olisi paljon kivempi syödä, kun se näyttäisi kauniilta. Miksi ateriaa ei usein myöskään kotioloissa "koristella" tai kiinnitetä muuten vaan huomiota ulkoasuun. Kyllähän esim. sen jälkiruoan syö vielä 10 kertaa mieluisammin, jos vaikka jäätelön pinnalle ollaan raastettu vähän suklaata. Tällaiset asiat ovat pieniä ja niihin ei yleensä kiinnitetä huomiota, mutta ainakin itsellä se vaikuttaa huomattavasti.  


Ihmisethän syövät erilaisia ruokia mm. vaihtelun takia - Eihän kukaan jaksa esim. pastaa syödä koko ajan. Tätähän voi soveltaa myös ruokien ulkoasussa: paahtoleivästä voi leikata sydämenmuotoisen palan, lihapulliin saa erilaisia muotoja käyttämällä piparkakkumuottia jne. Tällainen piristää huomattavasti arjen keskellä!
 

Saadakseen jotain vaihtelua lautaselle, kaikista pienin vaiva on keskittyä asetteluun. Toinen keino on myös leikata esim. hedelmät ja marjat kivoihin muotoihin.


Erilaisten lautasten kautta voi myös panostaa esillepanoon. Vaihtoehtoja on nykyään todella monta eri muotoisista eri korkuisiin. Itse olen ainakin huomannut, että mm. hedelmät maistuvat usein jopa paremmilta, kun ne nätisti leikkaa ja asettelee johonkin söpöön kulhoon tai erilaiselle lautaselle.

Kuvat weheartista.

Esillepanoon voisi kyllä ihan päivittäin alkaa kiinnittämään huomiota. Se ei vaadi paljon aikaa eikä rahaa, joten mikä estää. Jos näin helpolla saa tehtyä ruokailusta mukavampaa ja ateriasta houkuttelevamman näköisen, niin tähänhän on pakko ruveta panostamaan!

By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.