11.3.2013

Terveellinen mutakakkubrownie

Kokeilin tänään tehdä aika erikoista brownieta: vähän jauhoja, vähän sokeria, vähän rasvaa. Maku oli kuitenkin aivan loistava!! Ensin vähän epäilytti miten kidneypavut sopivat makeaan leivonnaiseen, mutta yllätyin positiivisesti.

3dl kidneypapuja
2,5rkl aitoa kaakaojauhetta
0,7dl kaurajauhoja*
1/4tl suolaa
0,5dl rypsiöljyä
0,5dl hunajaa
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
0,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljauutetta
100g kaakaomassaa (100%)

Sauvasekoita pavut mahdollisimman tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon muut aineet. Tehosekoita kaakaomassa pieniksi paloiksi ja lisää massaan. Voitele pienehkö vuoka rypsiöljyllä ja kaada massa vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 15min. Anna vuoan jäähtyä ainakin 10min ennen leikkaamista.    

* Itselläni ei ollu kaurajauhoja, joten laitoin kaurahiutaleita tehosekoittimeen ja sain "kaurajauhoja".

Valmistin brownieita varten 2 eri suklaakastiketta. Kuvassa vasemmalla puolella olevassa kastikkeessa on turkkilaista jugurttia, kaakaojauhetta, sokeria ja vaniljauutetta. Oikeanpuoleisessa on maustamatonta jugurttia ja suklaanmakuista proteiinijauhetta. Mielestäni vasemmanpuoleinen kastike sopi leivonnaiseen paremmin paksuuden takia. 


By: Jessica

2 kommenttia:

  1. tätä pitääkin kokeilla. :) muutenkin tosi kiva blogi. jään seuraamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Kiitos paljon!! :)

      Poista

flerror3messageInvalid Content-Type.