28.3.2013

Kaikki on vain kiinni asennoitumisesta

Mulla on tässä ollu nyt eilen ja tänään 8h työpäivä ja on tullu monta kertaa mietittyä ihmisten ostokäyttäytymistä. Ainakun on joku juhlapyhä tulossa niin koko ruokakauppa on kuin täyteen ahdattu, ihmiset stressaa ja pinna on kireellä. Miks ruokaostoksia ei vois suorittaa iloisin mielin ja kaikessa rauhassa? Miks yhtenä päivänä pitäis suorittaa jossakin tunnissa kaikki ostokset ja jos suunnitelmat ei mee suunnitellusti niin sitten on naama sitruunalla. Tässähän on kyse pelkästä asennoistumisesta: ruokaostoksien tekemiseen vois suhtautua kuten lomaan, tuotteita vois kattella rauhassa ja kiihtymisen vois pitää aisoissa, jos se tietty jugurttipurkki puuttuu hyllystä ja myyjää saa odottaa hetken.

En varmaan osaa täysin ymmärtää, miltä kaupassakäynti 30-50 vuotiasta tuntuu, kun siitä on tullut jo sellanen pakonomainen rituaali, joka täytyy vaan suorittaa. Itse kuitenkin rakastan kaupassakäyntiä! Parasta on, kun saa ihan rauhassa, ilman mitään kiirettä käydä ruokaostoksilla, vaellella kaupassa, katsoa kaikenlaisia kivoja tuotteita ja saada inspiraatiota ruoanlaittoon. Erityisen kivaa on etsiä kaupasta ideoita mm. aamiaiseen ja välipalaan. Monesti kuljen kaupassa ja mietin vaihtoehtoisia raaka-aineita luonnonjugurtin sekaan tai terveellisempiä vaihtoehtoja napostelulle. 

Oon kans miettiny, että missä vaiheessa ihmiset alkaa täysin turvautumaan pelkkiin muistilapussa oleviin ruokiin ja sellaset heräteostokset vähenee huomattavasti. Suurin osa ihmisistä kulkee kaupan läpi muistilapun ohjauksella - osa myös kirjaa ruokaostokset siinä järjestyksessä lapulle, että täytyy vain kulkea tietty reitti kaupan läpi ja tuotteet löytyy matkan varrelta. Itsellä käy ainakin niin, - kuten varmaan jo kävi selväksi - että jään jumittamaan kaikille hyllyille ja mietin mikä maistuis pakollisten ostosten lisäksi hyvältä ja mitä kyseisistä uusista tuotteista pystyis kehittämään.  

Tällästä asennetta kaupassakäyntiin voisi kyllä suositella muillekin! Kaupassakäynti on huomattavasti mieluisampaa ja välttyy stressiltä. Lisäksi positiivisena yllätyksenä voi käteen tarttua jotain, mitä ei olis normaalisti ostanutkaan. :) 


By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.