25.3.2013

Juustokakkua ja brownieita

Synttärit ovat parhaita päiviä tällaiselle leipomista rakastavalle henkilölle, kun saa ihan syystä leipoa. Eilisiä synttäreitä varten omaan vastuualueeseen kuului juustokakku ja juusto-suklaabrowniet. Mietin tuossa, että taisi olla elämäni ensimmäinen tavallinen juustokakku, jonka valmistin. Se kuitenkin oli niin hyvää, että pakko tehdä vielä toistekin!


Juustokakun ohjeen löysin Hellapoliisin "Suklaa ja keksiherkkuja" - kirjasta. Kirjassa oleva kuva oli niin houkuttelevan näköinen, että päätinpä kokeilla!

Amerikkalainen juustokakku
Pohja: 
200g digestivekeksejä
100g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
400g Philadelphia-tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
4 munaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl sitruunamehua

Murusta digestivekeksit käsin tai monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja rasvaa se. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Vatkaa täytteen aineksen seokseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 40-50min. Anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään.

Koristeena käytin persikanlohkoja ja luomu kookoslastuja.


Juusto-suklaabrownien ohje löytyy täältä.



By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.