6.5.2013

Cookie Dough Muffinssit

Löysin ehkä parhaimman muffinssiohjeen Pullahiiren blogista. Nämä muffinssit muistuttivat ulkonäöltä ihan kaupan ja arnoldsin muffinsseja eli olivat isoja ja houkuttelevan näköisiä. Näitä päätin sitten leipoa eilisille synttäreille ja vieraat kyllä tykkäsivät! Vinkkinä siis muillekin: nämä ovat varmoja herkullisia tarjottavia kahvipöytään, joista niin lapset kuin vanhatkin tykkäävät. Yleensä on vaikea valita synttäreille ja muihin juhliin sellaisia tarjottavia, jotka maistuvat kaikille. Aina on niitä, jotka eivät halua tai eivät vain uskalla syödä liian erikoisia leivonnaisia, joten on hyvä, että takataskusta löytää tällainen varma, joka tilaisuuteen sopiva tarjottava.


Nämä siis ovat ihan tavallisia suklaamuffinsseja, mutta maku ei ole niin vahva. Näiden juju piilee siinä, että muffinssien sisälle on kaivettu kolo, johon on laitettu täytettä. Se tuo sitten makua + päällä oleva kuorrute suklaarouheineen.


Cookie Dough Muffinssit: (12 isoa)
5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
3dl sokeria
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
1,5dl maitoa
200g kermaviiliä
2 kananmunaa
3/4dl ruokaöljyä
Täyte:
100g voita
1 1/3dl fariinisokeria
1dl vehnäjauhoja
n. 2dl suklaarouhetta (itse käytin fazerin sinistä)
Kuorrute:
n. 200g suklaata (itse käytin fazerin sinistä)
Koristelu:
Suklaarouhetta

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, kermaviili, munat ja ölje keskenään hyvin sekaisin. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarkista kypsyys esim. hammastikulla ennen uunista pois ottamista. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin ja jauhojen kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe. Voit jättää osan rouheesta ripoteltavaksi kuorrutteen päälle.

Tee esim. omenaporalla tai veitsellä syvennys muffinssien keskelle. Täytä syvennys keksitaikinatäytteellä tiiviisti. Nosta muffinssit hetkeksi kylmään odottamaan kuorruttamista.

Sulata suklaa vesihauteessa ja dippaa muffinssien pinnat sulaan suklaaseen. Voit käyttää lusikkaa apuna, jotta saan suklaan levitettyä ympäri muffinssia. Ripottele halutessasi suklaarouhetta päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Tältä muffinssit näyttivät ennen kuorruttamista:


 Ja tältä jälkeen:


Tulee ihan vesi kielelle, kun kattoo näitä kuvia! 

By: Jessica

4 kommenttia:

  1. oi namnam!! Ihanan näköisiä :)

    VastaaPoista
  2. Aijon leipoa näitä ystävälle synttärilahjaksi kun ovat noin herkullisen näköisiä. Nami!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Varmasti tulevat maistumaan hänelle. :)

      Poista

flerror3messageInvalid Content-Type.