18.3.2013

Avocadokeitto ruisleipäkrutongien kera

Töissä oli tänään tosi hiljainen päivä, joten päätin kuluttaa aikaa lukemalla eri ruokalehtiä. Bongasin yhdestä lehdestä aivan todella herkullisen reseptin, josta tuli heti kotiväen suosikki: avocadokeitto. Olin yllättynyt, kuinka herkullisen keiton avocadoista voi saada ja kommenteiksikin tuli "tämän takia ei tarvitse edes mennä ravintolaan, kun kotona saa jopa parempaa ruokaa." Suosittelen siis kokeilemaan. Ehkä tekin voitte hurmata kotiväkenne tai jotkut muut, keille valmistatte ruokaa. :)


 Avocadokeitto (3-4 annosta)
3 avocadoa
2 limetin mehu
3 valkosipulinkynttä
1rkl rypsiöljyä
1tl rouhittua mustapippuria
4dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1tl suolaa
2dl ruokakermaa

Koverra avocadoista hedelmäliha ja pirskottele niiden päälle 1 limetin mehu. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattolassa ja laita joukkoon valkosipuli ja avocadot. Sekoittele hetki ja lisää vesi, liemikuutio ja suola. Kypsennä keittoa muutaman minuutin ajan. Sekoita kerma ja purista toisen limetin mehu keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja kuumenna.

Ruoka valmistuu tosi nopeasti. Itselläni meni varmaankin joku 20 minuuttia.

Ruisleipäkrutongit:
Leikkasin 2 ruisleivästä paloja ja kuumensin ne neitsytoliiviöljyssä 3 valkosipulinkynnen ja oreganon kanssa. Mausteita voi tietysti käyttää oman maun mukaan ja suosittelenkin käyttämään niitä. Omistani tuli vähän mauttomia, kun maustevarastot olivat kotona vähän tyhjät.  



By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.