17.5.2013

Suolaliha-kotijuustopiirakka

Tästä piirakasta vilahti kuva eilisessä piknikki-postauksessa. Parempaa suolaisen piirakan reseptiä saa etsiä! Tämä on niin hyvää, että koko piirakka häviää seuraavaan aamuun mennessä - puhun siis kokemuksesta. Voin ihan hyvällä omallatunnolla kehua tämän piirakan maasta taivaisiin, koska tämä on niin hyvää - toivoo suolaisten piirakoiden ei-niin-suuri ystävä.


Suolaliha-kotijuustopiirakka
Pohja:
125g eli puoli prk rahkaa
0,5dl margariinia
0,5dl rypsiöljyä
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl suolaa

Sekoita rahka ja molemmat rasvat (joko vatkaimella tai sitten olet yhtä ovela ja teet kuten minä äitienpäiväaamuna ja "vatkaat" ainekset käsin sekaisin kun yrität olla herättämättä äitiä). Jätä turpoamaan 10 minuutiksi. Lisää jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe ja suola. Sekoita huolellisesti käsin tasaiseksi taikinaksi ja painele öljyllä voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Täyte:
(iso punasipuli)
alkuperäisessä ohjeessa sanotaan 200g leipäjuustoa, mutta itse käytän 350-400g. Sitä kuuluu olla paljon!
100g suolalihaa
2 munaa
2dl kermaa

(Kuullota sipulit pannulla). Asettele esipaistetun piirakan pohjalle kuutioitu leipäjuusto. Ripottele päälle kuutioitu suolaliha. Sekoita kerma ja munat keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Huom! Valmista piirakkaa on helpompi leikata, jos sen antaa vähän jäähtyä ensin.


Tässä tulee ihan vesi kielelle pelkästä kuvien katsomisesta!

By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.