11.5.2013

Porkkana-avocadokeitto

Tämä kyseinen keitto syntyi "onni onnettomuudessa"-menetelmällä. Suunnitelmissa oli valmistaa avocadokeittoa, mutta sattumoisin toinen avocadoista oli tummunut niin paljon ettei keittoa pystynyt valmistamaan. Ei siinä sitten auttanut kuin suunnata jääkaapille ja keksiä vaihtoehtoinen ruoka. Käteni sattui sitten tarttumaan porkkanapussiin ja idea ruokaan siitä sitten syntyi. Ja muuten, ei kuulemma ollut mikään B-luokan ruoka vaikka vaihtoehtoinen ruoka tämä olikin!


Porkkana-avocadokeittoa
1kg porkkanoita
1 avocado
2dl ruokakermaa
4dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 limen mehu
suolaa

Raasta, pilko ja keitä porkkanat. Kaada vesi pois kattilasta, kun porkkanat ovat pehmenneet ja sauvasekoita ne. Kaavi avocadojen "liha" ja laita ne erilliseen kulhoon. Purista limestä mehu niiden päälle. Lisää avocadot porkkanaseokseen ja sauvasekoita ne. Lisää vesi, ruokakerma, liemikuutio ja suola ja anna kiehahtaa.

Vinkki! Keittoon saa jäädä sattumia porkkanasta ja avocadosta.

Ruiskrutongit
1-2 ruisleipää
2 valkosipulinkynttä
mausteita (esim. balisika, oregano)
oliiviöljyä

Pilko ruisleivät pieniin paloihin. Laita ne öljyllä voideltuun pannuun, lisää puristetut valkosipulit ja mausteet ja kuumennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä ja anna leipien kovettua.

 
Suosittelen kokeilemaan!

By: Jessica

1 kommentti:

flerror3messageInvalid Content-Type.