Sämpylät: (9 kpl)
Taikinan juuri:
2,5dl vettä tai maitoa
25g hiivaa
1tl sokeria
2,5dl täysjyvävehnäjauhoja
Lisäksi:
3/4tl suolaa
n. 3dl sämpyläjauhoja
2rkl öljyä
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää sokeri ja jauhot joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen ja sokerin kanssa yhteen ja lisää neste lopuksi. Peitä astia liinalla ja jätä kulho lämpimään veteen 10-15 minuutiksi. Kun juuri kuplii, lisää suola ja suurin osa jauhoista puuhaarukalla sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä alustaen. Lisää rasva, kun taikina on irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta. Jaa taikina 9 osaan ja pyörittele sämpylöiksi jauhotetulla alustalla. Nosta sämpylät pellille kohoamaan. Paista noin 12-15 minuuttia.
By: Jessica
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti