4.5.2013

Perinteiset sämpylät

Tiistain päivityksessä oli kuva hampurilaisesta, jonka leipänä käytin itse tekemää sämpylää. On se hampurilainenkin vaan niin paljon parempi, kun kaikki valmistaa alusta asti itse leivästä lähtien.


Sämpylät: (9 kpl)
Taikinan juuri:
2,5dl vettä tai maitoa 
25g hiivaa
1tl sokeria
2,5dl täysjyvävehnäjauhoja
Lisäksi:
3/4tl suolaa
n. 3dl sämpyläjauhoja
2rkl öljyä

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää sokeri ja jauhot joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen ja sokerin kanssa yhteen ja lisää neste lopuksi. Peitä astia liinalla ja jätä kulho lämpimään veteen 10-15 minuutiksi. Kun juuri kuplii, lisää suola ja suurin osa jauhoista puuhaarukalla sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä alustaen. Lisää rasva, kun taikina on irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta. Jaa taikina 9 osaan ja pyörittele sämpylöiksi jauhotetulla alustalla. Nosta sämpylät pellille kohoamaan. Paista noin 12-15 minuuttia.

By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.