9.5.2013

Appelsiinikakku

Tiedän monia ihmisiä, joita synttärikutsuilla ja muissa juhlissa oksettaa ja inhottaa liian makeat kakut: kakut sisältää puolikiloa sokeria tai ovat muuten vaan inhottavan makeita. Tästä ei seuraa mitään muuta kuin tyytymättömiä vieraita. Mikä olisi sitten sopiva ratkaisu tähän tilanteeseen? Appelsiinikakku. Leivoin tämän kyseisen kakun ensi kertaa viime sunnuntain synttäreille ja maultaan se oli miltei täydellisyyttä hipova: pehmeä eikä liian makea. 


Appelsiinikakku:
175g voita, lisäksi voiteluun
2dl sokeria
4 munaa
4dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
50g appelsiininmakuista tummaa suklaata (fazerilta on tullut uusi, tähän sopiva suklaa)
Appelsiinivaahto:
2 munaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
4rkl sokeria
1,8dl tuorepuristettua appelsiinimehua (n. 2 appelsiinia)
2tl liivatetta
3rkl vettä
3dl kuohukermaa
Tarjoiluun:
Kalvottomia appelsiineja (2 appelsiinia)

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja levitä siihen leivinpaperi. Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakao yhteen ja sekoita varovasti munaseokseen. Hämmennä joukkoon sula suklaa.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa lohkeilemaan. Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku 2 kerrokseen. Kuten kuvista huomaa, kakustani tuli vain 1 kerroksinen johtuen siitä, että meidän uuni ei ikinä kohota kakkuja korkeiksi. En tiedä mistä johtuen.

Appelsiinivaahto: vaahdota keltuaiset ja sokeri ja vatkaa joukkoon appelsiinimehu. Laita liivatelehti kylmään veteen kunnes se pehmenee. Sitten sekoita se pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita se keltuaisseokseen. Vaahdota kerma. Ota kermavaahtoa talteen koristelua varten ja sekoita loput seokseen. Vaahdota valkuaiset sakeaksi ja sekoita vaahto varovasti joukkoon. Anna seistä viileässä ajoittain sekoittaen, kunnes massa hyytyy.

Siirrä kakun alempi puolisko takaisin vuokaan. Kaada päälle appelsiinivaahto ja paina toinen puolisko vaahdon päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Siirrä tarjoilulautaselle ja levitä kakun yläreunaan kermavaahtoa ja keskelle appelsiinilohkot.

Heh, huomasin vasta nyt, että vähän mokasin tätä kakkua tehdessä. :D Tähän piti tulla 2tl liivatetta mutta enköhän mä lukenut "2 liivatetta"! Noh, tekevälle sattuu eikä kakku mennyt kuitenkaan pilalle. :)


By: Jessica

2 kommenttia:

  1. Oih näyttääpä herkulta! Ite oon just niitä jotka inhoo kakkuja :D

    http://ihavesomepictures.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Siinä tapauksessa suosittelen kyllä tämän kakun tekemistä jos pitää joku kerta kakku valmistaa!

      Poista

flerror3messageInvalid Content-Type.