23.4.2013

Porkkanakakku mikrossa

Oon ihan innoissani! Oon löytänyt aivan super hyvän kakkuohjeen, jonka valmistus on helppoa, NOPEAA ja lopputuloksena on terveellinen kakku. Luit ihan oikein: "kakku". Tämä kyseinen kakku valmistetaan mikrossa ja valmistukseen kuluu sellaiset 5 minuuttia eli tämä on todella nopea valmistaa. Parastahan on, että tämä mikrossa valmistettava porkkanakakku maistuu ihan samalta kuin normaali uunissa valmistettava porkkanakakku, mutta tämä kyseinen on paljon terveellisempi. Tätä voi myös syödä ihan aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi, sillä se sisältää aineksia, jotka pitävät nälkää.  


Porkkanakakku mikrossa
1 muna
2rkl muusattua banaania
3rkl porkkanaraastetta
2rkl täysjyvävehnäjauhoa
0,5-1rkl makeutusta
1rkl maitorahkaa
0,5tl kanelia
hippunen leivinjauhetta
Täyte: 
3rkl maitorahkaa
1rkl luonnonjugurttia
0,5-1rkl makeutusta
0,5tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Kaada taikina korkeaan mukiin ja kypsennä mikrossa 2,5 minuuttia. Ennen kuin kumoat kakun, tarkista varovasti, että kakku on kypsää. Käy veitsellä läpi kakun reunat, jotta se irtoaa helposti mukista. Leikkaa porkkanakku kuin täytekakku vaakasuunnassa 2 kohdasta halki. Jätä "palikat" jäähtymään ja tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. 

Voit koota kakuista tornin ja lisätä täytettä väleihin ja päälle tai tehdä kuten minä, ja jättää palikat erikseen syötäviksi ja laittaa täytettä jokaisen päälle. Näin saat 3 pientä kakkua. Voit myös halutessasi koristella kakut mantelirouheella tai pähkinöillä. 
    

 Ps. Tarkkasilmäiset voi huomata, että ylempi ja alempi kuva on otettu eri objektiiveilla. Sain uuden, 50mm, objektiivin mun järkkäriin tässä vähän aikaa sitten. Siitä vähän lisää myöhemmin. :)

By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.