8.4.2013

Pinaattikeittoa ja alkuruokasalaatti

Oon jo hetken halunnut kokeilla itse valmistaa pinaattikeittoa ja tänään päätinkin sitten kokeilla, kun pakastimesta kerrankin löytyi pinaattia. Täytyy kyllä sanoa, että taisi olla yksi helpoimmista valmistamistani ruoista vaatimustasolta: keitto valmistui suurinpiirtein itsekseen. Maultaan ketto onnistui aivan loistavasti ja maistui ihan samalta, ellei jopa paremmalta, kuin kaupan pakastepinaattikeitot. Koostumus kuitenkin oli jotenkin parempi tässä itse tehdyssä - jotenkin täyteläisempi.

Pinaattikeitto (yhdelle)
1rkl (15g) voita
1,5rkl vehnäjauhoja
5dl kevytmaitoa
75g pakastepinaattia
suolaa
pippuria

Kuumenna kattilan pohjalla voi, lisää vehnäjauhot. Kypsennä niin etteivät jauhot ruskistu. Kaada joukkoon maito vispilällä sekoittaen. Anna porista kuutisen minuuttia. Lisää pinaatti ja mausteet. Anna hautua vielä noin kymmenen minuuttia. 

Mausteita lisätään oman maun mukaan. Vinkkinä voin sanoa, että suola antaa ihan kivan lisämaun keittoon, vaikkakin keitto maistuu jo itsessään suht. hyvältä. Maidon kiehauttamisen kanssa kannattaa olla myös tarkkana, koska se palaa helposti pohjaan.   


Keiton lisäksi söin alkuruokasalaatin ja oli kyllä aika hitsin hyvää!


 Salaatin aineksina oli jäävuorisalaatti, kirsikkatomaatteja, porkkanaa, pieni avocado ja fetaa. Tuli ihan tosi hyvän makuinen ja raikas. Oon muutenkin ihan heikkona avocadoon! Voisin syödä sitä joka päivä jokaisessa ruoassa!


By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.