28.1.2013

Elämäntapojen hienosäätöä

Kuten täällä jo mainitsin, päätin jättää herkkujen syönnin pois 30 päiväksi. Lisäksi olen ajatellut vähän tässä kevättä ja kesää kohden taas muuttaa elämäntapoja, ettei tuu kauhea kiire huhtikuussa päästä kesäkuntoon. Ei mulla mitenkään huonot elämäntavat ole, koska liikun aika paljon enkä syö epäterveellisesti. Lähinnä kyse on pienestä hienosäädöstä. Tässä muutamia juttuja, mitä ajattelin muuttaa/parantaa:

1.Veden juonti
 Juon normaalista joka aamu vähintään 2 lasia vettä ja myös janoon päivän aikana, mutta muuten se sitten jääkin aika vähiin. Tässä pitää tapahtua kyllä parannus!

2. Terveellinen ruokavalio
Tässä ei sinänsä ole mitään muutettavaa, paitsi yritän jättää hiilihydraatteja (pasta, riisi, leipä) vähemmälle. Niin ja tietenkin yritän syödä enemmän vihanneksia.


 3. Ruoka-ajat
 Tässä löytyy kyllä parantamisen varaa. Mulla menee helposti sillä tavoin, että en syö välipaloja ja sitten on kauhea nälkä lounaalla tai päivällisellä. Toisaalta voi myös mennä niin, että en syö välipaloja ja napostelen pitkin päivää jotakin pientä. Pitäisi pyrkiä syömään oliko se 3h välein ja vähän pienempiä annoksia. Tuntuu siltä, että tuolla kaavalla pitäisi olla syömässä koko ajan, kun itse syö harvemmin ja silloin isompia annoksia. Toisaalta tuo olisi hyvä tapa, koska silloin ei tulisi missään välissä kauhea nälkä ja energiaa riittäisi joka välissä. 


 4. Makeannälkä
Tähän on tultava muutos. Pitäisi opetella, että jos tekee mieli makeaa, syö purkan tai hedelmän. Itsellä on aika usein makeannälkä ja yleensä turvaudun palaan suklaata tai pakastimessa oleviin vierasvara-leivonnaisiin. :D Tämä voisi kylläkin korjaantua myös ruoka-aikoja muuttamalla, kun verensokeri pysyisi tasapainossa pitkin päivää.


5. Treenaaminen
 Odotan innolla, että lumet sulavat ja tulee vähän lämpimämmät säät niin pääsen taas pyöräilemään salille tai juoksemaan ulos. Tässä pitää tehdä enemmän psyykkistä työtä, että jaksaa lähteä sitten lumien sulattua pyöräilemään. Koko talven on saanut taas laiskotella, kun ei ole tarvinnut lähteä minnekään muualle kuin lentistreeneihin 7min päähän, joten osaan kuvitella millainen olo on, kun pitäisi päätttää jääkö kotia katsomaan tv:tä vai salille hikoilemaan!

6. Riittävä unensaanti
Tässä ei ole kamalan paljon muutettavaa, koska tämän herkinen unirytmi on suurinpiirtein 23:00-09:00. Joka päivä täytyy kuitenkin keskittyä, että todella menee tuohon aikaan nukkumaan eikä jää esim. tietokoneelle.
 

Kuvat täältä, täältä ja weheartista.

By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.