4.8.2013

Terveellinen juustokakku

Voisin oikeastaan sanoa, että juustokakku on mun lemppari kaikista kakuista. Ainoa miinuspuoli siinä on kuitenkin se, ettei se ole terveellisimmästä päästä. Tämä ongelma on nyt kuitenkin ratkaistu! Löysin ohjeen, joka sopii niin aamupalaksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksikin. Ja mikä parasta, ohjetta voi soveltaa ihan mihin suuntaan tahansa esim. makujen suhteen.


Ehkä parasta tässä kakussa on sen pohja, joka on puuroa. Ei tulisi ensimmäiseksi mieleen käyttää sitä pohjana, mutta yllätys yllätys, se toimii! Se tuntuu kivalta suussa ja hyytelömäinen täyte kruunaa kokonaisuuden.

Juustokakku
Pohja:
30g kaurahiutaleita
2dl nestettä
3 liivatetta
steviaa
kanelia
Täyte:
320g rahkaa
1/4 sirtuunanmehua
steviaa
3 liivatetta

Pohja: Kiehauta neste kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet ja anna porista, kunnes koostumus ei ole enää nestemäinen. Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5min ja sekoita ne pieneen määrään kiehuvaa vettä. Lisää seos puuron sekaan ja lisää myös mausteet. Laita taikina vuokaan ja laita jääkaappiin yli tunniksi tai kunnes pohja on jähmettynyt.
Täyte: Sekoita täytteen ainekset yhteen. Tee liivatteilla samoin kuin yllä olevassa ohjeessa. Lisää liivate-vesiseos täytteen joukkoon. Laita täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään mieluiten yön yli.
By: Jessica

2 kommenttia:

  1. Mmm...tätä kyllä kokeilen tänään!! Nam! :) Kiitti reseptistä :)

    VastaaPoista

flerror3messageInvalid Content-Type.