5.8.2013

Raparperipiirakka

Harvemmin harrastan makeiden piirakoiden tekoa, mutta melkein pakollinen sääntö on, että kesään kuuluu raparperipiirakan valmistus. Elokuulle se sitten meni, että sain aikaiseksi valmistaa sen, mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan vai mitä? Tämän piirakan valmistus meni täysin improvisoinnilla ja täytyy sanoa, että siitä tuli vahingossa hyvänmakuinen! Mutta toisaalta, on aika mahdotonta pilata näinkin helppoa leivonnaista.


 Raparperipiirakka
Pohja:
4-4,5dl vehnäjauhoja
1dl tomusokeria
150g voita
1/2tl leivinjauhetta
1/4dl vettä
Täyte:
raparperia sen verran kuin haluaa piirakkaan laittaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljauutetta
1 muna
3/4dl sokeria

Pohja: Nypi kaikki pohjan ainekset taikinaksi paitsi vesi. Lisää vettä pikku hiljaa kun taikina on nypitty, kunnes taikina on hyvä, irtoaa sormista ja kulhon reunoilta. Voitele piirakkavuoka öljyllä ja laita pohja vuokaan. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Paista 175 asteisessa uunissa 8min.
Täyte: Pilko raparperit. Vatkaa muut täytteen ainekset keskenään.
Laita raparperit pohjan päälle. Lisää täyte päälle. Jos taikinaa jäi yli, voit ripotella sitä vielä päälle. Paista, kunnes kakku saa vähän väriä eli noin 30min.


By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.