25.8.2013

Taivaallisen herkulliset muffinssit

Sunnuntai on oivallinen päivä ottaa essu esiin kaapista ja pyöräyttää vaikkapa herkulliset sämpylät tai jotain makeaa niin perheelle, ystäville, itselle tai vaikkapa naapurille. Jos vielä kärsit juuri nyt tekemisen puutteesta ja pullahammasta kolottaa, ehdotan, että suuntaat lähikauppaan ja käyt ostamassa ainekset tähän seuraavaan reseptiin. Tällä ohjeella tuli ehkäpä yhdet parhaimmat muffinssit koskaan, ja voin sanoa, että se on paljon luvattu, sillä tähän ikään mennessä on jo muutamat muffinssit ehtinyt leipoa!


Niinkuin varmasti monen muunkin mielestä, muffinssien paras osa on kuorrutus. Usein siihen ei panosteta niinkään paljon tai se jätetään kokonaan pois, mitä suoranaisesti ihmettelen, koska kuorrutus kruunaa kokonaisuuden! Näiden muffinssien kuorrutus oli suorastaan taivaallisen herkullinen! Rehellisesti sanottuna vedin sitä lusikka kaupalla suoraan kulhosta ja jätin vähän ylimääräistä itselleni purkkiin vielä jälkikäteenkin - niin herkullista se nimittäin oli. Ja mikä parasta: sen voi soveltaa sopimaan kaikenlaisiin muffinsseihin!


Maailman parhaat muffinssit: (16 pientä)
3 munaa
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g voita
1dl maitoa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 appelsiinin kuori ja mehu

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuoheaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen maito ja sekoita neste munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan. Lisää joukkoon appelsiinin raastetu kuori ja mehu. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla ja täytä 2/3 joka vuosta taikinalla. Kypsennä kuppikakkuja uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Kuorrute:
100g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
60g voita
n. 5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl appelsiinimehua

Sekoita kaikki ainekset paitsi tomusokeri keskenään. Lisää tomusokeria vähitellen seokseen, kunnes saat siitä sen paksuisen kuin haluat. Levitä muffinssien päälle esim. pursottimella.


 By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.