28.8.2013

Ranskanpastillikakku

Tämä kakku on vastaus kysymykseen, kun halutaan jotain helposti, nopeasti ja vähällä vaivalla valmistuvaa. Kakun hyvä puoli on myös siinä, että se maistuu niin perheen pienille kuin vanhemmillekin. Meidän perheessä tämä on ainakin toiminut varmana nakkina joka kerta ja kakku onkin hävinnyt salaman nopeasti melkeinpä saman päivän aikana.


Ranskanpastillikakku:
Pohja:
2 munaa
3/4dl sokeria
1/2dl vehnäjauhoja
1rkl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1/2tl leivinjauhetta
Täyte:
100g ranskanpastilleja
2dl kermaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 15min. Täyte: murskaa ranskanpastillit. Vatkaa kerma. (Kermaan ei tarvitse erikseen lisätä sokeria.) Lisää murskatut pastillit kermavaahtoon ja sekoita. Levitä  kermaseos pohjan päälle. Voit koristella kakun ranskanpastilleilla. 

Huom! Näillä määrillä kakkupohjasta ei tule isoa, joten jos valmistat kakun isompaa porukkaa varten, suosittelen tuplaamaan tai jopa triplaamaan ainesmäärät. Tällöin voit halkaista kakun 2-tai 3-osaan ja levittää pastilli-kermaseosta myös kakkukerrosten väleihin. 

By: Jessica

6 kommenttia:

  1. Voi kun on herkkullisen näköinen ja varmaan myös herkullisen makuinen!

    VastaaPoista
  2. Tätä täytyy kyllä kokeilla! Ihanan näköinen ja kuuloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos :) Kannattaa kyllä kokeilla - kaiken vaivan arvoista! :)

      Poista
  3. Tosi herkullisen näköinen kakku :)

    VastaaPoista

flerror3messageInvalid Content-Type.