1.8.2013

Mansikkatarteletit

Kyseistä reseptiä kokeilen ensimmäistä kertaa synttäreilleni ja täytyy sanoa, ettei kokeilu ollut pettymys. Oli kiva kokeilla kerrankin jotain aivan uutta! Parastahan tarteleteissa on se, että niiden täytteeksi voi valita periaatteessa mitä vain - oma mielikuvitus on vain rajana.


Mansikkatarteletit
Piirakkataikina:
3dl vehnäjauhoja
1dl tomusokeria
100g kylmää voita
1/2 sitruunan kuorta
1 keltuainen
hyppysellinen suolaa
~0,5dl kylmää vettä
Täyte:
250g mascarponejuustoa
1dl tomusokeria
1/2 sitruunan kuorta
1tl kardemummaa
3 munaa
Koristelu:
mansikoita
100g suklaata

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri ja voi ja lisää sitruunan kuori. Lisää keltuainen ja suola. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikinasta tulee sopiva. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Laita taikina piirakka- tai muffinssivuokiin ja paista uunin keskiosassa noin 12min. Laske uunin lämpötila sitten 200 asteeseen.
Valmista täyte vispaamalla kaikki täytteen ainekset yhteen. Laita täyte pohjan päälle ja paista kunnes täyte on jähmettynyt (noin 15-20min). 
Pilko mansikat ja asettele ne täytteen päälle. Raasta suklaata päälle.


By: Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.