1.7.2014

This is me


Tiedät varmaan sen tunteen, kun joku pyytää sinua kuvailemaan itseäsi, joudut miettimään omia persoonallisuuden piirteitäsi työpaikkahaastattelua varten tai yrität vain oppia tuntemaan itseäsi. Se tuntuu niin helpolta tehtävältä, mutta on niin kamalan vaikeaa. Usein toivon, että joku vain kuvailisi minua puolestani tai antaisi valmiita vastauksia. Joskus taas tuntuu, että itsestä löytyy pelkästään negatiivisia piirteitä ja niissä "hyvissä" puolissakin on jotain vikaa. Olen sitä mieltä, että ei ole olemassa ns. hyviä ja huonoja puolia, vaan kaikki persoonallisuuden piirteet ovat samanarvoisia. Se, mikä tekee piirteistä "hyviä tai huonoja", on se miten niitä hyödyntää. Jos piirteitä ruokkii tai antaa niille vallan, ne näyttäytyvät aivan uudessa valossa. Persoonallisuudenpiirteitä voisi verrata vaikkapa säähän. Usein puhutaan huonosta säästä, kun on kylmä, sataa, tulee jne. Nämäkin sääolosuhteet ovat kuitenkin ihan samanarvoisia lämpimän sään ja auringonpaisteen rinnalla. Kaikki riippuu vain siitä, miten niihin suhtautuu ja asennoituu. Esimerkiksi sateella on tärkeä merkitys luonnon kukoistamisen kannalta.

Olen useasti tehnyt erilaisia persoonallisuustestejä toivoen, että oppisin jotain uutta itsestäni ja voisin nähdä piirteitäni uudessa valossa. Yleensä testit ovat kuitenkin paljastuneet hyvin pitkiksi, kyllästyttäviksi valitse sopivin vaihtoehto-litanioiksi. Kaiken lisäksi loppuanalyysi on yleensä ollut väärä (tähän voi ehkä vaikuttaa kyllästymisestä johtuva pieni huolimattomuus). Nyt kuitenkin onnistuin löytämään testin, joka oli lyhyt, kivuton ja totuudenmukainen. Löydät persoonallisuustestin tästä. Oli jopa pelottavaa, kuinka hyvin testi kuvasi minua.

Testin mukaan olin persoonallisuustyyppi numero 7 eli innostuva suunnittelija. Sen mukaan minusta on hauskaa suunnitella mielenkiintoisia asioita. Nautin innostavista ideoista ja uusista mahdollisuuksista. Toivon elämääni vaihtelua ja sopivasti jännittävää seikkailua. Tämä pitää kyllä täysin paikkansa. Varaan usein erikseen aikaa sille, että pystyn suunnittelemaan tulevaisuutta. Tämä voi kuulostaa monille pelottavalta ja ahdistavalta, sillä suuri osa ihmisistä pyrkii elämään päivä kerrallaan ja tässä hetkessä. Itse taas nautin siitä, että voin suunnitella muun muassa tulevia matkoja, mitä haluan elämäni aikana tehdä, miksi haluan tulla jne. Tulevaisuuden suunnittelu inspiroi minua ja auttaa jaksamaan joka päivä. Se antaa eräänlaisen merkityksen elämään.

Luin jokin aika sitten todella hyvän kirjan, joka antoi minulle inspiraatiota ihan suunnattomasti. Tom Lundbergin kirjoittama elämäntaidon käsikirja antaa vinkkejä selviytymään elämästä, muistuttaa mikä elämässä on oikeasti tärkeintä ja mitkä asiat tekevät elämästä hyvän. Kirja on kirjoitettu todella positiivisella ja kannustavalla sävyllä, mikä varmasti antaa toivoa kaikissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Suosittelen ehdottomasti lukemaan!

Minerva_kustannus : Elämäntaidon käsikirja : 9789524928571

- Jessica

7 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä. Täytyypä kokeilla myös testiä :)

  VastaaPoista
 2. mhömm. testin mukaan minä olisin 8 ja aika monta samanlaista minää sieltä tekstistä vastaan tulikin kun sitä leskelin. Kirjaan voisi tutustua kantta pidemmällekkin :), kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kirjaan kannattaa kyllä ehdottomasti tutustua! Toivottavasti testi antoi jotain uutta tietoa itsestä. :)

   Poista
 3. Ostitko tuon kirjan vai oliko kirjastossa, Varmaan hyvä kirja.Minulla taitaa olla elämä takana ja tukka edessä.Pitää kokeiila joskus tuota testiä-Ritva

  VastaaPoista

flerror3messageInvalid Content-Type.