30.6.2014

Raw food

Raw food on saanut viimeisen vuoden aikana todella suuren suosion ja nykyään ihan perus ruokakaupoista voi löytää oman raakaruoka-osaston, josta löytyy laaja valikoima raakakaakaojauheesta mulperimarjoihin. Itse en ole vielä hurahtanut tähän muoti-ilmiöön, mutta vaihtelun vuoksi päätin normaalien leipomusten sijaan kokeilla jotain aivan uutta: Chia-suklaapalloja ja raakasuklaata.


Raakaruoat perustuvat siihen, ettei niissä käytetä mitään sellaisia aineita, jotka vaativat kypsennystä. Sen takia niitä on todella helppo ja nopea valmistaa. Näissä valmistamassani tuotteissa meni yhteensä noin 15min ja ja oikeastaan ainut valmistusvaihe oli sekoittaa kaikki aineet keskenään.


Chia-suklaapalleroiden ohjeen löydät täältä. Raakasuklaan valmistukseen en käyttänyt mitään ohjetta, vaan lisäisin aineita silmämääräisesti. Käytin suurinpiirtein 75g kaakaovoita, 30g raakakaakaojauhetta ja makeutukseen hunajaa ja steviaa. Kaikki aineet lämmitin kattilassa. Kaadoin valmiin seoksen jääpalamuotteihin, laitoin muutamiin koristeeksi goji-marjoja ja laitoin noin tunniksi pakastimeen.  Mikäli haluat reseptin, netistä löytyy kymmeniä ohjeita sen valmistukseen.

- Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.