15.1.2014

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Juustokakku. Tuo pöydän uljain ja herkullisin tarjottava. Se, mikä aina maistuu hyvältä, oli täytteenä mitä tahansa. Teen todella harvoin juustokakkuja ja voin kysyä itseltäni ainoastaan miksi. Resepti yleensä näyttää pitkältä, monimutkaiselta ja monivaiheiselta, mutta sitä se ei loppupeleissä ole. Aikaa kuluu enimmäkseen paistamiseen (mikäli valmistetaan uunissa paistettava) ja seuraavan päivän odottamiseen, jolloin kakkua saa vihdoin ja viimein syödä. Tässä voisikin olla tavoite itselleni tätä vuotta varten: valmista useammin juustokakkuja. Luulen, että tämä ei koituisi edes ongelmaksi, sillä syöjiä riittää yllin kyllin!


 Vadelma-valkosuklaajuustokakku:
Pohja:
250g digestive keksejä
150g voita
Täyte:
400g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
½ rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1-2 pussia pakastevadelmia (tai 3dl tuoreita)
Valkosuklaakerros:
100g valkosuklaata, paloina
300g crème fraichea
½ dl sokeria
Tuoreita marjoja tarjoiluun

  Lämmitä uuni 175 asteeseen. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän reunoille. Esipaista keskellä uunia noin 8 min. Anna jäähtyä. 

Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri notkeaksi, lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jokaisen jälkeen. Lisää myös sitruunamehu ja suola. Jos käytät pakastevadelmia, kiehauta ne pienessä määrässä vettä. Kaada ylimääräinen neste pois vadelmista esim. siivilän läpi ja kääntele vadelmat varovasti taikinaan. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alatasolla noin 30-35 min tai kunnes täyte on juuri ja juuri kiinteää. 

Valmista suklaakerros kakun ollessa uunissa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita sokeri, crème fraiche ja sulanut suklaa kulhossa tasaiseksi. 

Levitä valkosuklaa varovasti kakun päälle ja laita takaisin uuniin 8-10 min. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Laita jäähtynyt kakku jääkaappiin vähintään 5 tunniksi, mutta mieluiten koko yöksi. 

Tarjoile kakku sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera.


 Idean reseptiin sain Suklaapandan keittiössä-blogista.

By: Jessica

8 kommenttia:

flerror3messageInvalid Content-Type.