Noh, olen kuitenkin jatkanut etsintöjä, jotta saisin lautaselle lisää hyviä rasvoja ja jotain vaihtelua niihin perinteisiin makuihin. Nyt voinkin sitten ylpeänä mainostaa, että ongelmaan on löytynyt ratkaisu: mantelivoi. Se on ihan todella hyvän makuista ja soveltuu moneksi. Ehkä lempparini on tällä hetkellä käyttää sitä välipalan yhteydessä: rahkaa, raejuustoa, vähän hunajaa tuomaan makua, pilkottua banaania ja lopuksi nokare mantelivoita kruunaamaan kokonaisuuden. Taivaallista!
Mutta mitkä ovat sitten niitä mantelivoin hyötyjä hyvien rasvojen lisäksi? Itsekin päätin tutustua niihin vähän tarkemmin ja jakaa ne myös teille. Alla olevassa listassa on mantelivoin hyödyt verrattuna maapähkinävoihin.
- Mantelivoissa on enemmän E-vitamiineja kuin maapähkinävoissa. 1rkl:ssa mantelivoita on 27% päivittäisestä tarpeesta
- Mantelivoissa on enemmän magnesiumia. Magnesium taas edistää hermoston toimintaa, helpottaa lihasten supistumista, auttaa muodostamaan tervettä luukudosta ja tukee aineenvaihduntaa.
- Mantelivoissa on suurempi rautapitoisuus
Muita terveyshyötyjä:
- Hyväksi sydämelle
- Alentaa verenpainetta
- Sisältää hyviä vitamiineja: Kalsiumia, Kaliumia ja Magnesiumia
- Hyvä vaihtoehto makeannälkään.
- Sopii hyvin ihmiselle, joilla on diabetes, sillä se ylläpitää verensokeria
- Paljon proteiinia ja kuitua
Mantelivoissa on siis paljon hyviä
terveyshyötyjä. Ainoa miinuspuoli, mitä tässä viime päivinä olen
huomannut, on liian herkullinen maku. Koko ajan tekisi mieli käydä
jääkaapilla ja syödä suoraan purkista. Toisaalta ehkä tämänkin voi
kääntää positiiviseksi asiaksi: itsekuri kasvaa. Nyt vaan kaikki sitten Life:en hakemaan oma purnukka ja testaamaan!
T: Jessica
Aion kokeilla tuota mantelivoita kuulostaa niin hyvältä.Mitä tuollainen purkki maksoi?-Ritva
VastaaPoistaKannattaa! Taisi olla lähemmäs 7€
Poista