29.3.2014

Valkosuklaa-pätkisjuustokakku

Rakastan juhlia! Tällä en siis tarkoita yömyöhään kukkumista baareissa, vaan syntymäpäiviä, erilaisia kutsuja, järjestettyjä tilaisuuksia jne. Paras hetkihän on ehdottomasti ruokailu, erityisesti tällaiselle pullahiirelle, joka aina viikkoa ennen alkaa miettimään mitä itse tarjoaisi tai mitä juhlissa tarjotaan.

Ehkä parasta on se, kun on oikein erikseen paastonnut juhlia varten ja tarjolla on niitä omia lempiherkkuja kuten juustokakkua, leipäjuustoa tai mitä tahansa suklaista (itsellä tapaa painottua ennemmin tuonne makean puolelle). Välillä kuitenkin käy niin, että homejuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja marsipaania löytyy turhan monesta leivonnaisesti, jolloin on hyvä olla käsilaukussa jotain pientä naposteltavaa ettei aivan kuole nälkään.

Itse pyrin valmistamaan niin perinteisiä, kaikille maistuvia leivonnaisia, kuin myös jotain uutta. Mahdollisesti kokeilen jotain uutta reseptiä, jota en ole vielä kertaakaan testannut. Alla olevat kuvat on otettu pari kk sitten juhlista, joihin olin valmistanut perinteisiä tonnikalapitsoja, mutta vaihtelunvuoksi myös feta-rosmariinipitsoja. Browniet käyvät aina takuuvarmasti kaupan. Uutena reseptinä oli pätkis-valkosuklaajuustokakku, josta tuli heti oma suosikkini! Ohjeen löydät alapuolelta. :)


Pätkis-valkosuklaajuustokakku:
Pohja:
reilu 1/2 pakettia domino-keksejä
50g voita
Täyte:
400g tuorejuustoa (esim. maustamaton Philadelphia)
2,5dl vispikermaa
1tl vaniljasokeria
130g valkosuklaata
2-3 liivatelehteä
100g pätkiksiä (mikäli ne ovat suurta herkkua, laita 200g ;) )

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatteet liukenemaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää suklaa ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateliemi samalla tekniikalla tuorejuustoseokseen. Kääntele kermavaahto varovasti joukkoon.

Laita keksipohjan päälle osa täytteestä (Noin puolet tai vähän vähemmän). Ripottele rouhitut pätkikset täytteen päälle. Kaada loput täytteestä vuokaan siten, että pätkisrouhe peittyy kakun päältä ja reunoilta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

 - Jessica


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.