3.11.2013

Terveysintoilijan porkkanakakku

Mitä tässä nyt olen viime aikoina ihmisiltä kuullut, porkkanakakku tuntuu olevan aika monen lempi leivonnainen. Itse en ole koskaan ollut mikään porkkanakakun hehkuttaja tai suurkuluttaja, mutta ihan mielenkiinnosta päätin piristää sillä itseäni tänä viileänä ja pimeänä sunnuntai-iltana. Idean tähän antoi Kaisan tekemä "maailman terveellisin porkkanakakku", joka kuulosti enemmän kuin houkuttelevalta.

Olen viime aikoina yrittänyt elää herkutonta elämää ja lopputuloksena on ollut niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. On todella vaikeaa yrittää tyydyttää leipomisinto, kun yrittää elää herkutonta elämää ja näin ollen ei voi joka päivä valmistaa sokeripitoisia leivonnaisia, koska herkkuhiirenä syön pellillisen tai vuoallisen herkkuja tuosta vaan! Nyt voin kuitenkin onnekseni hehkuttaa, että äsken valmistamaani porkkanakakkua voi hyvällä omallatunnolla syödä, sillä siihen ei tarvinut lisätä oikeastaan yhtään sokeria, rasvaa en laittanut ollenkaan ja jauhoina käytin ainoastaan kaurajauhoja. Tämä kakku soveltuu siis täydellisesti terveysintoilijan ruokavalioon!

Monesti olen myös lukenut ihmisten pettymyksiä siitä, kun innolla ollaan alettu valmistaa jotakin jälkiruokaa terveellisellä reseptillä ja pettymys on ollut suuri. Lopputulos ei ole lainkaan vastannut odotuksia ja maku on voinut olla jopa hirveä. Itselleni on sattunut samanlaisia tapauksia, mutta iloksenne voin ilmoittaa, että tällä reseptillä valmistuu melkeinpä alkuperäisen makuinen porkkanakakku!


Terveellinen porkkanakakku:
Pohja:
4dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1/2tl suolaa
1rkl steviaa (hunaja ja tavallinen sokeri käy myös)
 1prk (125g) Hedelmäsosetta (esim. Nestle Bona), jossa on vähän sokeria
5 kuivattua taatelia
2 munaa
2,5dl porkkanaraastetta

Tuorejuustokuorrute:
1dl raejuustoa
1,5dl maitorahkaa
1tl vaniljasokeria
Makeutusta oman maun mukaan 
2-3rkl maitoa
(halutessa lisää 4 tippaa vanilja-aromia)


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jauhota kaurahiutaleet jauhoksi esim. sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muut kuivat aineet mukaanlukien stevia. Sauvasekoita hedelmäsose ja taatelit. Ei haittaa vaikka taateleista jäisi pieniä paloja, sillä ne soseutuvat massan lisääntyessä. Lisää kananmunat. Sekoita märät aineet kuivien joukkoon ja lisää porkkanaraaste joukkoon. Kaada taikina pyöreään irtopohjavuokaan, jonka pohja on päällystetty leivinpaperilla. Paista noin 15min. 

Nosta kakku jäähtymään ja valmista kuorrute. Soseuta raejuusto tasaiseksi soseeksi, jossa ei ole yhtään paloja. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita. Kun kakku on jäähtynyt, lisää kuorrute pohjan päälle. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.


By: Jessica

4 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä, tykkään porkkanakakusta joten tätä versiota pitää kyllä kokeilla!

    xx Sarina
    http://www.bySarina.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen siinä tapauksessa ehdottomasti kokeilemaan! Et varmastikaan tule pettymään :)

      Poista

flerror3messageInvalid Content-Type.