4.11.2014

Lämmöstä sateeseen

Parisen viikkoa sitten rantauduin takaisin syksyiseen Suomeen etelän lämmöstä. Viikko tuli vietettyä aurinkorannikolla Espanjassa, Fuengirolassa. Matka oli erilaisempi kuin muut reissuni, sillä lähdimme viiden luokkakaverini ja kahden opettajan kanssa tutustuttamaan 9 luokkalaisia espanjalaiseen kulttuuriin. Tällä kertaa en siis lähtenyt lomailijan roolissa, vaan ohjaajana.


Fuengirola on erityisen suosittu matkakohde suomalaisilla ja se kyllä näkyi katukuvassa: keskimäärin joka toinen vastaantulija oli suomalainen. Lisäksi läheltä löytyi suomalainen peruskoulu ja lukio, joissa kävimme myös tutustumassa. Tuntui todella erikoiselta olla kaukana Suomesta palmujen alla, mutta silti päivittäin kuuli suomenkieltä kahviloissa ja ravintoloissa, näki kauppoja, jotka oli nimetty Suomeksi, hotellin respassa palveltiin Suomeksi ja tanssii tähtien kanssa tuli hotellin ravintolassa. Yllättävän hyvin siinä kuitenkin pääsi lomamoodiin.

Näkymä hotellin ikkunasta
 Viikko sujui ympäriinsä kävellen, ihmetellen, rannalla makoillen, shoppaillen, hyvää ruokaa syöden ja tuli sitä myös muutamassa lähikaupungissa käytyä. Värikäs arkkitehtuuri, palmut, espanjankieli ja lämmin ilma tekivät kyllä tehtävänsä ja mieli virkistyi ihmeen kaupalla.


 Käytiin muutaman kerran syömässä perinteisiä espanjalaisia herkkuja, churroja. En tiedä, miten uppopaistetut vehnätangot dipattuna suklaakastikkeeseen voivat olla niin hyviä!


Olen matkustellut elämäni aikana melko paljon ja viimeisen vuoden aikana olen tehnyt merkittävän havainnon itsessäni. Ennen odotin into piukeana kauppoihin pääsyä ja shoppailua, mutta nykyään ihmettely ja kamera kaulassa kävely ympäriinsä on niin paljon mahtavampaa! Tottakai edelleen tykkään juosta kaupasta toiseen ja odotan innolla, jos tiedät matkakohteessa olevan hyviä kauppoja. Valokuvaamisesta saa kuitenkin niin paljon enemmän ja onpa sitten jälkikäteenkin jotain muistelemisen arvoista.


Mieli virkeänä on nyt hyvä aloittaa talven vietto - tai ehkäpä ennemmin jatkaa syksyn viettoa. Kaamosmasennuksesta selvitään tänä vuonna heittämällä, vaikka sitten joutuisin tapetoimaan seinät näillä kuvilla. :)

- Jessica

3 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia sopivasti näin räntäsateella :)

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia olet ottanut kyllä noissa maisemissa viihtyisi pidempäänkin.Tuolle hevosajelulle pitäisi päästä.Oli varmaan unelmien täyttymys päästä espanjaan.Olin aivan unohtanu tämän sivun-Ritva

    VastaaPoista

flerror3messageInvalid Content-Type.