26.8.2014

Itsetehty mysli

Olen jo pitkän aikaa halunnut kokeilla valmistaa mysliä itse, mutta suunnitelmat ovat aina päättyneet siihen, kun olen alkanut päässä laskea minkä hintaiseksi sen valmistaminen tulee. Valmiin myslin ostaminen on tietty halvempaa, mutta yleensä sisällön sokerimäärät ovat niin huimia, että myslipaketti saa jäädä kaupan hyllylle. Jostain syystä erikseen ostetut mantelit, pähkinät, kuivatut hedelmät jne. maksavat ihan tajuttoman paljon, eikä opiskelijana halua käyttää vähäisiä lantteja ns. "turhaan". Noh, kuukausien myslin valmistus-suunnittelujen jälkeen päädyin lopulta Punnitse ja Säästä-kauppaan (joka löytyy nykyään myös Vaasasta, jee!!).


Myslin valmistus oli todella kivaa puuhaa, sillä ainekset ja niiden määrät voi päättää itse. Valmistamaani mysliin tuli 3dl kaurahiutaleita, 1dl vehnäleseitä, 1dl auringonkukansiemeniä, manteleita, cashew-pähkinöitä, rusinoita, kuivattuja karpaloita ja kuivattuja omenanpaloja. Hiutaleet, siemenet ja rouhitut pähkinät ja mantelit sekoitettiin kulhossa keskenään. Joukkoon sekoitettiin noin 0,5dl hunajaa, 0,5dl öljyä ja 1tl kanelia. Seos levitettiin leivinpaperille ja paahdettiin 175 asteessa noin 25min. Sitä sekoitettiin 10min välein. Jäähtyneen myslin sekaan sekoitettiin kuivatut hedelmät.


 Mysliä on hyvä säilyttää kannellisessa lasipurkissa. Se näyttää hienolta ja toimii kivana sisustuselementtinä keittiössä.


- Jessica

1 kommentti:

  1. Hienon näkoisiä purkissa nuo myslit.Varmaan saa potkua päivään, vaikuttaa niin täyteläiseltä ohjeelta Nam -Ritva

    VastaaPoista

flerror3messageInvalid Content-Type.