18.2.2013

Terveellinen aamiainen

Ajattelin jakaa tänne blogin puolelle muutamia hyviä, terveellisiä ja suht. nopeita aamiaisvinkkejä. Mulle aamiainen on tosi tärkeä ja voisin jopa sanoa, että jos syön väärän aamiaisen aamulla, päivä lähtee yhtä huonosti käyntiin, kuin jos lähtee töihin tai kouluun väärät vaatteet päällä. Yleensä suunnittelen jo edellisenä päivänä seuraavan päivän aamiaisen, että voin unenpöpperössä vaan suunnata jääkaapille ja ottaa sieltä oikeat ainekset esille. Helpottaa suunnattomasti varsinkin kiireisinä aamuina! Seuraavat aamiaiset, jotka lukee alla on tosi nopeita ja ne pitävät nälkää hyvin. Lista ei sisällä leipää, koska sitä tulee muutenkin syötyä turhan usein, joten pyrin välttämään sitä aamuisin.

Tässä muutamia vaihtoehtoja:

45g kaurahiutaleita
100g raejuustoa
sokeritonta mehukeittoa (esim. mustikka on tosi hyvää)

Tätä kyseistä aamupalaa oon syönyt viimeiset kaksi viikkoa tosi useasti. Tosi täyttävää ja helppoa, kun ainekset sekoitetaan vain yhteen keskenään.

1,5dl kaurahiutaleita
1-2rkl proteiinijauhetta
2dl maitoa
(kanelia)

Helppo tehdä, kun kuivataineet sekoitetaan vain yhteen ja maito lisätään lopuksi. Tosi hyvän makuinen - varoitan, tähän jää himo varsinkin, jos proteiinijauheena käyttää mansikkaa!  

Rahkapurkki
marjoja/ 1 hedelmä

Hyvä hedelmävaihtoehto on banaani. Itse tapaan syödä tätä usein myös iltapalaksi. Yleensä olen lisännyt rahkaan vähän hunajaa tuomaan makua.

   
Luonnonjugurtti
Marjoja
Manteleita

Itse olen syönyt myös maustamattoman jugurtin kanssa banaania - sopii hyvin jugurtin kanssa. Marjoina toimii mustikat ja mansikat.

Raejuustoa
Ananasta

Vähän kevyempi aamiaisvaihtoehto. Valmistusta ja syömistä helpottaa ananasmurskan käyttäminen.

    
Terveyslätty:

1/2 dl kaurahiutaleita  
1/2 dl raejuustoa
2 munanvalkuaista
hunajaa tai steviaa
kanelia
(vaniljauutetta)   

Ainekset vain tehosekoittimella taikinaksi ja pannulle paistumaan. Mielestäni lätystä tulee itsessään vähän mauton (oon varmaan käyttäny liian vähän makeutusaineita), mutta kun valmiin letun pinnalle lisäsi vähän hilloa (itse käytin appelsiinimarmeladia), tuli tosi hyvää!

Mustikkabanaanipannukakku:

Banaani
Kananmuna
Kananmunan valkuainen
3/4dl kaurahiutaleita
1/2dl mustikoita 
vaniljasokeria

Muusaa banaani ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Annostele taikina muffinssivuokiin ja laita mikroon 2-3 minuutiksi. Taikinan voi myös paistaa pannulla.
Yllättävän hyvää vaikka lopputulos näytti vähän erikoiselta. Noista määristä, mitä tuossa reseptissä on, tulee tosi monta, joten ohje kannattaa puolittaa. 


Kuvat löytyy täältä, täältä, täältä, ja täältä   
   
By: Jessica 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

flerror3messageInvalid Content-Type.