31.1.2013

Herkulliset pannukakut

Ajattelin jakaa tänne blogin puolelle mun lemppari pannukakkuohjeen. Oon valmistanut kyseisiä pannareita mm. eilen ja viime sunnuntain brunssille, ja halusin myös jakaa ohjeen tänne. Uskon, että te lukijatkin tykkäisitte valmistaa suht. terveellistä ja tosi helppoa vaihtoehtoa aamiaiselle, välipalalle tai iltapalalle, ja tähän löytyy ratkaisu alapuolella olevasta pannariohjeesta. :) Pannareiden teko on siinä mielessä ihan loistavaa, että taikinaan voi aina lisätä muita aineksia oman maun mukaan, kuten banaania tai suklaata. Itse ole testannut molempia ja toimii!! Varsinkin suklaapannarit ovat erityisen hyviä, varsinkin kun suklaana käyttää fazerin sinistä! Tässäpä tulee ohje:


Ohukaisjauhe:
 (näistä määristä saa n.8 pannaria)

2,5dl vehnäjauhoja
n.0.5tl leivinjauhetta
n. 0,30tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
0,3dl sokeria

1. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jauhe on valmis. (Noiden määrien kanssa ei tarvi olla mikään super tarkka eli ei tarvi suurennuslasin kanssa katsoa ovatko määrät oikeat. Sokeriakin voi lisätä oman maun mukaan).
2. Lisää jauhoseokseen 1 kananmuna.
3. Lisää maitoa n. 2-2,5dl (riippuen siitä, kuinka paksun taikinan haluat).
4. Sekoita taikina.
5. Lisää n. 1rkl voisulaa taikinaan.
6. Halutessasi voit lisätä taikinaan esim. 2 keskikokoista banaania, haluamasi määrän suklaata tai mustikoita.
7.  Paista paistinpannulla öljyssä.
-> Muista ottaa esille lautanen, mihin laitat valmiit pannarit.
-> Hyvän kokoisia lettuja tulee, kun otat 3 ruokalusikallista pannaritaikinaan/per lettu.
8. Ensimmäinen puoli pannarista paistuu n. minuutissa ja toinen puolessa, mutta ole tarkka! Pannua vasten olevaa puolte pitää seurata tarkasti, koska se palaa helposti.


Pannareista tulee entistä parempi kokonaisuus, kun niiden lisäksi tekee jonkin kastikkeen tai jotain muuta vastaavaa. Itse olen murskannut haarukalla pakastemansikoita, lisännyt vähän sokeria ja hunajaa ja tarjonnut sellaisenaan. Yksi vaihtoehto on myös kuumentaa kattilassa haluamasi määrä mustikoita ja vähän vaahterasiirappia ja tarjota seos pannareiden kanssa.

Hyviä pannukakkuhetkiä! :)

Kuva löytyy täältä

By: Jessica

2 kommenttia:

flerror3messageInvalid Content-Type.