6.2.2013

Juusto-suklaabrowniet

Niin kuin eilen jo mainitsin täällä, päätin sitten leipoa brownieita ja ne olivat kyllä ihan super hyviä!! Kotoakin tuli hyvää kommenttia: "nää on ihan tosi hyviä", "ihan sairaan hyviä!!" Suunnitelmissa oli tehdä niitä omaksi iloksi ja myös vierasvaraksi, mutta ei niitä niin paljon jäänyt sivuun laitettavaksi, kuin olin alunperin suunnitellut. :D Olivat vissiin liian hyviä. No, mutta sitten huonompiin uutisiin: herkkulakko kesti 10 päivää ja sitten sorruin. Kylläkin ihan pienen pienestä palalasta kyseistä leivosta oli kyse. Pitihän sitä itsekin maistaa, kun oli uusi resepti ja muut kehuivat sitä niin paljon. Ajattelin kuitenkin jatkaa tätä 30 päivän herkkulakkoa sortumisesta huolimatta. Itselle voi aina perustella sillä, että "eihän nekään, jotka yrittää lopettaa tukapanpolton, onnistu ekalla kerralla, mutta silti ne jatkaa lopettamisen yrittämistä". Mähän olen lähes samassa tilanteessa!

Tässä vähän kuvia leivonnaisesta. Katsokaa ja nauttikaa!


Ohjetta kyseltiin, joten tässäpä tämä. :)

Brownietaikina:
200g tummaa suklaata
150g voita
3dl sokeria
3 munaa
1,4dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
1tl vaniljauutetta
1dl vahvaa kahvia

Tuorejuustotaikina:  
150g maustamatonta tuorejuustoa (esim. philadelphia)
3/4dl sokeria
1tl vaniljauutetta
1 muna

1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa
2. Lisää seokseen vaniljauute
3. Lisää seokseen sokeri
4. Kun sokeri on liuennut suklaaseokseen, lisää 3 munaa ja sekoita seos kiiltäväksi (ei tarvi vatkata).
5. Sekoita seokseen kahvi
6. Lisää jauhot ja hyppysellinen suolaa siivilän läpi
7. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi (eri kulhossa)
8. Lisää sokeri ja vaniljauute
9. Lisää muna ja sekoita
10. Rasvaa vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla
11. Levitä suklaaseos vuokaan
12. Lisää juustoseos suklaataikinan päälle
13. Sekoita varovasti veitsenkärjellä, jotta pinnasta tulee marmorinen. Älä sekoita liikaa!
14. Paista 175 asteessa n. 25-30min, kunnes kakku on kaunis, kultaisen värinen. Älä paista liikaa! Kakku saa jäädä sisältä tahmeaksi.          


By: Jessica

2 kommenttia:

  1. Kiinnostaa ohje. Näyttää herkulta :)

    T. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu herkulliselta! Lisään ohjeen postaukseen, niin siitä voi ottaa sen itselleen ylös :)

      Poista

flerror3messageInvalid Content-Type.